[ Dodano: Wto 08 Mar, 16 11:44 ]
Jeszcze raz link. bo coś się wykrzaczyło a nie można edytowac swoich postów :evil:
https://www.google.pl/maps/place/51%C2%B020'45.5%22N+30%C2%B004'52.0%22E/@51.3459693,30.0789233,722m/data=!3m2!1e3!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0
[ Dodano: Wto 08 Mar, 16 11:46 ]
K...wa znów coś nie halo :evil:
kkocis, Karol ten smok z filmiku znajduje się w obozie pionierów 'Skazochny', niedaleko południowej granicy Strefy , ale za cholerę nie mogę go zlokalizować
krzynol, a jo ,ale na razie zarobiony jestem ,wieczorami remont u dzieciaków w pokoju ,będą istne zmiany ,w poniedziałek stolarz zawita z meblami ,na dziś już koniec ,nareszcie !!!
Przecież mówili, że do dziś pobierana jest woda z wodociągu tylko głębiej musieli się wkopać.
Może indywidualne kotłownie mieli, grzejniki przecież wisiały na ścianach (kiedyś)
Jupiter na pewno miał swoją kotłownie i do dziś kotły jeszcze stoją.
hmm a ciekawe skad mieli wode? jakies wodociagi? oczyszczalnia sciekow? a cieplownia ? przeciez chyba nie mieli indywidualnego ogrzewania kaflakow tez nie widzialem
że wiatrak można spierniczyć a piernika nie można zwiatraczyć.
Zamieszczone przez kkocis
a widzial ktos kosciol albo chociaz cerkiew ??
Zamieszczone przez bohen
A co do tego, to podobno Prypeć miała być nowoczesnym miastem radzieckim, bez Boga, dlatego na jego terenie nie przewidziano miejsca na cerkiew lub kościół.
Też tak słyszałem i gdzieś czytałem.
Zamieszczone przez sebastian7905
A i jeszcze jedno ,w jakim czasie najpóźniej trzeba potwierdzić wyjazd ,jak długo załatwiane są przepustki ?
Czasu jeszcze mamy, myślę, że 100% trzeba się określić miesiąc przed wyjazdem.
Widział ktoś stację benzynową w Prypeci?
Fury mieli a paliwo skąd?
Wiem, że stacja paliw była na 100% niedaleko Prypeci (w kierunku północno zachodnim) w miejscowości Nowe Szepielicze. TU macie więcej zdjęć.
Ale czy w samej Prypeci była jakaś stacja to nigdzie nie znalazłem takiej informacji. Na przeglądanych przeze mnie mapach też nic takiego nie widziałem. Trzeba by zapytać Pawła o to lub poprosić Monikę, żeby pogadała z Sergiejem.
Zamieszczone przez kkocis
a widzial ktos kosciol albo chociaz cerkiew ?? 50 tys miasto i bez takiego budynku? tez dziwne
A co do tego, to podobno Prypeć miała być nowoczesnym miastem radzieckim, bez Boga, dlatego na jego terenie nie przewidziano miejsca na cerkiew lub kościół.
[ Dodano: Czw 25 Lut, 16 11:42 ]
Dobra chyba coś znalazłem. W południowo wschodniej częśći miasta (w zasadzie poza jego granicami) znajdowała się baza paliwowa i możliwe, że tam był też jakiś "Orlen".
Chodzi o TO miejsce.
Zostaw komentarz: